Kennismakingsgesprek

Hebben jullie interesse om mij op jullie bruiloft te boeken als bruidsfotografe? Neem dan contact op via het contactformulier. Hierna kunnen we een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek plannen, bij jullie of bij mij thuis, maar net wat beter uitkomt. Ik vind het belangrijk om elkaar te leren kennen en te kijken of er een (fotografische) klik is. We bespreken mijn werkwijze, mijn aanwezigheid op jullie trouwdag en de nabewerking van de foto's. Uiteraard is er ook ruimte om mijn portfolio en albums te bekijken. Ik houd met name van kleurrijke foto's van jullie mooie details, maar ook zwart-wit foto's vol emotie. Maar bovenal gaan we het hebben over jullie bruiloft: Wie zijn jullie, waar vieren jullie de bruiloft, hoe zien jullie deze dag voor je en wie zijn de belangrijke mensen in jullie leven.

Na het kennismakingsgesprek zal ik het contract opsturen indien jullie mij boeken, en uiteraard ben ik altijd en snel beschikbaar voor al jullie vragen.

Bruiloft

Op jullie bruiloft ben ik natuurlijk aanwezig voor het aantal uren dat jullie mij geboekt hebben. Bekijk de pakketten voor verschillende opties. Voor mij begint dit het liefst bij de voorbereidingen; wanneer de bruid haar jurk aantrekt met haar moeder, zus of goede vriendin. Het moment dat de bruidegom zijn aanstaande voor het eerst ziet is een prachtig fotomoment, vooral als je dit buiten doet! Tijdens de gehele dag ben ik alert en leg ik jullie verhaal vast. Van de traan tijdens de ceremonie, tot het kleine bruidsmeisje dat van de taart snoept; ik houd van die kleine, authentieke momentjes. Familie is een belangrijk onderdeel van mijn bruidsreportage, immers zijn zij ook aanwezig bij jullie grote dag. Ik houd van oprechte foto's die weergeven zoals de dag is.

Dat maakt een So Fine Photography reportage zo bijzonder:

Het vertelt júllie verhaal door míjn ogen. Fotoshoot

Uiteraard is er voor of na de ceremonie tijd voor de fotoshoot, waarbij een serie foto's gemaakt wordt op locatie. Dit kan jullie eigen trouwlocatie zijn, maar we kunnen ook ergens naar toe: Een mooi park vol groene bomen en kleurrijke bloemen, of juist een industriële, vervallen fabriek. Of misschien wel gewoon in de stad waar jullie wonen, bij jullie favoriete koffietentje. Misschien hebben jullie al een leuk idee. Samen kunnen we uiteraard ook brainstormen naar dé perfecte locatie voor jullie foto's. Ik houd zelf niet heel erg van overdreven geposeerde foto's, maar zal jullie op je gemak brengen, zodat de ontspannen sfeer de foto's goed doet. Ik raad altijd aan om zowel een binnen- als buitenlocatie te bedenken en eventueel iemand mee te nemen (zus/broer/vriendin) voor het dragen van wat spullen. Een fotoshoot duurt ongeveer 1,5 uur, dus zorg dat jullie genoeg tijd inplannen in het draaiboek. Maar uiteraard bespreken we dit tijdens het kennismakingsgesprek. 

Nabewerking & Levering

Na de bruiloft ga ik hard aan de slag om jullie foto's te bewerken. Ik neem de foto's stuk voor stuk door en bewerk alle foto's zelf. Ik kan me héél goed voorstellen dat jullie graag een preview willen zien dus jullie krijgen enkele dagen na de bruiloft al een selectie te zien via een beschermde online gallery. Deze foto's hebben mijn watermerk en zijn geschikt voor delen op sociale media. 

Hierna ontvangen jullie binnen zes weken alle bewerkte foto's op dvd of usb. Deze zijn allemaal zonder watermerk en op hoge resolutie.

Een album komt na twee maanden. Bekijk mijn albummogelijkheden hier

 

 Veelgestelde vragen

 

Hoe lang fotografeer je al?

 Ik ben begonnen met analoge fotografie toen ik 17 was en in Amerika woonde. Op mijn highschool hadden we een echte doka, waar ik nog het oude ontwikkelen en afdrukken heb geleerd. Intussen gebruik ik digitale apparatuur, maar ik vind analoge fotografie nog wel erg leuk. In 2011 heb ik van mijn grote hobby mijn droombaan gemaakt en ben ik te boeken als bruidsfotograaf bij So Fine Photography. En mijn bedrijfsnaam is uiteraard een klein woordgrapje op mijn eigen naam! 

 

Wat voor apparatuur werk je mee?

Ik werk met Canon apparatuur. Ik heb zelfs in mijn eigen trouwgeloften beloofd aan mijn man dat ik bij Canon blijf (hij zweert bij Nikon); als dat niet merktrouw is!

Ik heb een paar hele mooie lenzen hierbij.

Verder bewerk ik al mijn foto's in Adobe Lightroom in mijn fijne kantoortje in mijn eigen huis.  

 

Wat fotografeer je eigenlijk op een bruiloft?

In eerste instantie: Jullie natuurlijk! Het mooie bruidspaar, stralend van geluk (en een tikkeltje zenuwachtig). Maar jullie familie en vrienden vind ik ook erg belangrijk; de mensen met wie jullie deze belangrijke dag delen.

Ik houd heel erg van sfeer vastleggen op een bruiloft. Niet alleen de lachende mensen, maar ook jullie mooie (DIY) gastenboek en tafelversiering. Twee weken voor de bruiloft stuur ik jullie een uitgebreide vragenlijst op, waarin ik vraag om dergelijke details aan te geven. Hierin vraag ik bijvoorbeeld ook of jullie al na hebben gedacht over een lijstje voor de groepsportretten (ik raad tussen de 10 en 15 combinaties aan), en of jullie nog bijzondere dingen te vermelden hebben. 

 

Wil je wat eten tijdens de bruiloft?

Ja graag! Fotografen zijn ook mensen. Zeer hardwerkende mensen zelfs. Natuurlijk kan ik een broodje meenemen voor onderweg naar de fotoshoot, maar als ik tijdens het diner blijf om te fotograferen, is een zogenaamd artiestenmaaltje wel heel fijn. Ik hoef geen driegangenmaaltijd, want ik blijf ook tijdens het eten alert op fotomomenten (zoals die speech van je vader!), maar een lekker hapje op een rustig plekje is wel even fijn. 

 

Wat gebeurt er als je - oh no - ziek bent?

Bruidsfotografen worden helaas ook wel eens ziek. Natuurlijk zal ik altijd proberen tóch te komen, maar als het echt niet anders kan, heb ik een groot netwerk aan fotografen achter me staan. Ik zal uiteraard een vervanger zoeken.

 

Hoe werkt de betaling?

Toch best handig om te weten nietwaar? Ik vraag geen aanbetaling in elk geval. Ik zorg dat ik aanwezig ben op jullie trouwdag en na het bewerken van de eerste foto's, stuur ik een preview op. Deze foto's bevatten mijn watermerk en zijn te gebruiken voor sociale media. Na het opsturen van de selectie, ontvangen jullie een factuur voor de betaling van het totaalbedrag (voor het gehele gekozen pakket). Pas na ontvangst van de betaling, zullen jullie de dvd met foto's ontvangen en ga ik aan de slag met het album.

 

Wij trouwen in het buitenland. Kunnen wij je dan alsnog boeken?

Maar natuurlijk! Een destination wedding is geweldig! Ik heb al eerder een prachtige bruiloft in Denemarken gefotografeerd, maar wil best nog meer van de wereld ontdekken samen met jullie. Ik ben tweetalig (Nederlands & Engels), dus dat maakt het contact ook een stuk makkelijker met andere buitenlandse leveranciers.

Neem gerust contact op voor een offerte op maat.

 

Heb je nog dromen?

Jazeker, ik leef om te dromen en droom om te leven! Ook op fotografisch gebied. Nou zou ik dolgraag een mooie award willen winnen, maar daar gaat het me natuurlijk niet alleen maar om. Het mooiste vind ik wanneer jullie dolgelukkig zijn als bruidspaar met mijn foto's. Wat een compliment is dat.

Neem gerust een kijkje bij mijn referenties voor de verhalen van deze gelukkige bruidsparen.

 

Maar dromen... Dit zijn een paar dromen van mij qua bruidsfotografie:

  •  Een destination wedding in bijvoorbeeld Engeland of Schotland. Het ruige landschap met een romantisch bruidspaar in zo'n oude Britse mansion. Super stoer en klassiek tegelijkertijd! Of ergens in de Zwitserse bergen, wow!
  • Of juist een heerlijk Italiaans gestylde bruiloft. Lavendel, olijf; een beetje zoals mijn eigen bruiloft!
  • Zo'n heerlijke bruiloft in de buitenlucht. Midden tussen de appelbomen in een boomgaard, of onder een grote oude eik. Ik houd van de natuur!
  • Een bruiloft met een boekenthema, met een fotoshoot in een boekwinkel of oude bibliotheek. Ik ben gek op boeken, jullie ook?
  • Een echte winterse bruiloft, compleet met warme fleece dekentjes, papieren bekertjes met warme chocolademelk en een heerlijke winterse (kerst) sfeer. En sneeuw! (regelen jullie dan de sneeuw?)
  • Hebben jullie een geweldig idee voor een bruiloft? Laat het me weten!

 

 

 

Persoonlijke bruidsfotografie vol emotie, verhaal en details. Ik vertel met mijn foto's graag jullie mooie dag zoals ik 'm beleef.

Van het kennismakingsgesprek tot de levering van het album; ik vind een persoonlijke benadering belangrijk bij het vastleggen van jullie bruiloft! Ook leg ik jullie gezin vast in een bijzondere fotoshoot bij jullie thuis, gewoon zoals jullie zelf zijn als gezin. Of jullie nu één pasgeboren baby'tje hebben of een druk gezin vol gezelligheid in huis; ik vertel het verhaal van jullie gezin met mijn kraamfotografie of gezinsfotografie.

 

Sophie de Bie - den Heijer

Heemstede (bij Haarlem)

(maar werkzaam door het hele land... en daar voorbij!)