· 

Gezinsfotografie - Schalkhaar

Het is herfstvakantie als ik over allerlei kleine weggetjes vol vallende oranje blaadjes rijd. Wat een mooi gezicht en hoe geweldig om nu een fotoshoot te kunnen doen met een gezin vol kinderen! Het gezin van Jessamy en Bart is groot: Lieve oudste dochter Lexy, de ontdeugende, roodharige tweeling Tycho en Freek en kleine Pim maakt het gezin compleet.  En ondanks al die drukte valt het me op dat het gewoon géén chaos is in huis. Dat is alvast een groot compliment naar dit leuke gezin. Het is echt een hele gezellige boel daar thuis. Ik val binnen bij de lunch. "Ja we zijn vast begonnen want de kinderen kregen toch wel heel erg honger", zegt Jessamy als ik binnenkom. Dat is geen probleem, ik pak direct m'n camera en ik begin met fotograferen. Juist dit soort momenten vatten zo'n gezin zo goed samen, lekker samen lunchen en daarna spelen. Op de bank springen met name maar ook spelletjes spelen op het leuke ronde kleed. Ondertussen krijgt Pim een fles en ik spreek m'n verbazing uit dat dat kleine baby'tje zo rustig z'n fles drinkt in al die reuring. Hij is het gewend natuurlijk. Mijn eigen zoontje zou al tien keer afgeleid zijn. De rode laarsjes gaan aan bij de tweeling (en de Brandweerman Sam helmen proberen ze ook mee te krijgen naar buiten, maar dit mag niet van hun moeder) en we gaan naar buiten. Lekker de blaadjes in en even uitrazen! Er wordt heel wat rondgerend, ook tijdens een poging om een gezinsfoto te maken. Dat lukt gelukkig uiteindelijk wel, maar het is toch juist ook heerlijk om die kinderen te zien spelen?  

Eenmaal thuis gaat Pim naar bed en ik bekijk even de leuke kinderkamers boven. Lexy laat vol trots haar roze kamer zien. Het is duidelijk dat zij het meisje is hier in huis! De tweeling heeft ook een superleuke kamer vol robots, onder andere twee rijkswachters , robotjes gemaakt van houten kisten waarin de kunst van het Rijksmuseum heeft gezeten tijdens de verbouwing. Ik vind ze ontzettend leuk en het toeval wil dat wij er ook eentje hebben staan op de kamer van onze zoon. 

Beneden krijgen de grotere kinderen pepernoten en wat te drinken, heerlijk na al dat gestoei buiten. Dan mag de televisie even aan voor een film en keert de rust weer terug. Tijd voor mij om weer die mooie herfstige weggetjes over te rijden naar huis.

Bedankt Jessamy en Bart, voor het kijkje in jullie ontzettend gezellige, knusse huis en gezinsleven! 

Persoonlijke bruidsfotografie vol emotie, verhaal en details. Ik vertel met mijn foto's graag jullie mooie dag zoals ik 'm beleef.

Van het kennismakingsgesprek tot de levering van het album; ik vind een persoonlijke benadering belangrijk bij het vastleggen van jullie bruiloft! Ook leg ik jullie gezin vast in een bijzondere fotoshoot bij jullie thuis, gewoon zoals jullie zelf zijn als gezin. Of jullie nu één pasgeboren baby'tje hebben of een druk gezin vol gezelligheid in huis; ik vertel het verhaal van jullie gezin met mijn kraamfotografie of gezinsfotografie.

 

Sophie de Bie - den Heijer

Heemstede (bij Haarlem)

(maar werkzaam door het hele land... en daar voorbij!)